SP zegt vertrouwen in provinciebestuur op

RTV Noord

De SP in Provinciale Staten heeft donderdagavond tijdens een spoeddebat over het gasbesluit een motie van wantrouwen ingediend tegen het provinciebestuur van Groningen. De motie werd door geen enkele andere partij gesteund. GroenLinks diende een motie van treurnis in, deze motie kreeg ook steun van de SP.

Lees verder >>

Drie miljoen extra voor nieuwe Klinker

Arnoud Bodde/RTV Noord

Voor het afbouwen van De Klinker in Winschoten denken burgemeester en wethouders drie miljoen euro extra nodig te hebben. De gemeente Oldambt heeft een overeenkomst gesloten met aannemingsbedrijf Rottinghuis in Groningen als vervanger van het failliete Simon Benus.

Lees verder >>

Flames begint play-offs met weinig overtuiging

JK Beeld

De basketballers van GasTerra Flames zijn de kwartfinale van de play-offs begonnen met een slordige zege op Apollo uit Amsterdam, de nummer acht van de reguliere competitie. In MartiniPlaza werd het 81-62 voor de Groningers.

Lees verder >>

'Kamp negeert Rechten voor de Mens'

Archief RTV Noord

De gaswinning in Groningen moet uit voorzorg sterk worden teruggebracht. Als dat niet gebeurt handelt minister Henk Kamp van Economische Zaken in strijd met de Rechten van de Mens. Tot die conclusie komt de Groninger Bodem Beweging in de zienswijze op het gasbesluit van Kamp.

Lees verder >>

Raad krijgt keuzestress van Haren Noord

Henk Binnendijk/Groningen in Beeld

De gemeente Haren stelt het besluit over het exploitatieplan van de nieuwbouwwijk Haren Noord met een maand uit. Volgens een meerderheid van de raad zijn er nog veel onduidelijkheden. Het ontbreekt met name aan financiële onderbouwing.

Lees verder >>