Afgewezen schadeclaims neemt CVW alsnog in behandeling

Jos Schuurman/Fotoburo FPS

Mensen die buiten het bevingsgebied wonen en eerder tevergeefs aardbevingsschade hebben gemeld bij de NAM krijgen nu alsnog een schade-expert op bezoek. Het Centrum Veilig Wonen (CVW) stuurt deze mensen volgende week allemaal een uitnodiging.

Lees verder >>

Appartement in Stad staat korte tijd in brand

AS Media

In een woning aan de Eikenlaan in Groningen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag korte tijd brand gewoed. Twee mensen hebben rook ingeademd. Ze zijn behandeld door ambulancepersoneel.

Lees verder >>

Wilde achtervolging door Groningen

R. Bos/112groningen.nl

De politie heeft vrijdag met veel moeite een 25-jarige automobilist uit de stad Groningen aangehouden. Hij had in Zuidlaren een vrachtwagenchauffeur bedreigd met een groot mes en ging er daarna vandoor, achtervolgd door de politie.

Lees verder >>

Stadspartij wil opheldering over problemen bij Forum

NL Architects

De Stadspartij in de gemeenteraad van Groningen heeft het college van B en W om opheldering gevraagd over de problemen rond de bouw van het Groninger Forum. Donderdag berichtte RTV Noord dat delen van het Forum mogelijk gesloopt moeten worden om de constructie van het gebouw aardbevingsbestendig te maken

Lees verder >>

Bevingsradar

Als het dreigt te gaan regenen, nemen we een paraplu mee. Een veelgehoorde waarneming is dat de bui vervolgens uitblijft. Laten we de plu daarentegen thuis, dán gaat het plenzen.

Lees verder >>