Unieke beelden in concertfilm Herman brood

RTV Noord

Herman Brood is weer even onder ons. Uit niet eerder vertoond archiefmateriaal is nu een concertfilm gemonteerd. Later in het jaar verschijnt er een documentaire gemaakt door Piet Wichers. De Groninger filmmaker interviewde en filmde zijn muziekheld over een tijdsbestek van dertig jaar.

Lees verder >>

Benefietconcert voor Iris van den Hooff

irisfoundation.nl

Vrienden van de overleden Iris van den Hooff uit Groningen houden op zaterdag 4 oktober een benefietconcert in buurthuis De Oliemolen in de stad. De opbrengst gaat naar haar ouders.

Lees verder >>

Organisaties tegen afschaffing welstandscommissie Stad

Jos Schuurman/FPS

Het Platform Cultureel Erfgoed Groningen roept de gemeenteraad van Groningen op niet akkoord te gaan met het besluit van de gemeente om de welstandscommissie af te schaffen.

Lees verder >>

Vragen over opslag kernafval in Noorden

Flickr/Greens MPS (Creative Commons)

De ChristenUnie en GroenLinks in Stadskanaal hebben het gemeentebestuur vragen gesteld over de opslag van kernafval in zoutkoepels in Noord-Nederland. De partijen reageren op een rapport van actiegroep LAKA.

Lees verder >>

Pekelder broers verjagen steenmarters

RTV Noord

Ze stinken, maken lawaai en vernielen je plafond. Tot overmaat van ramp mag je ze niet doden of ernstig verstoren, want het zijn beschermde dieren. Twee broers uit Oude Pekela bedachten daarom een oplossing tegen de steenmarter.

Lees verder >>